Lego

Detta är en leksak som alla barn I hela världen älskar, och jag ställde mig frågan till varför det blivit så oerhört populärt på bara några decennier. Och en kanske ännu bättre fråga är hur det kunnat vara så populärt i flera decennier. Jag minns själv att jag älskade att bygga med lego när jag var liten, men att det skulle vara mer populärt än någonsin med lego idag hade jag aldrig kunnat ana.

Vart kommer lego ifrån?

Lego kommer från vårt kära grannland Danmark, och uppfanns på 50 talet. Leksaken som består av små plast bitar som man sätter ihop till olika byggsatser är främst populärt bland det mindre, men även bland vuxna har det blivit populärt att bygga med lego.

Idag finns det flera byggsatser som är tänkta för vuxna lego byggare, och kostar då några tusen styck för varje legosats. Dessa brukar ha en rekommendation på att man ska vara över 15 år oftast, då de kan innehålla många tusen legobitar i varje paket.

Mitt favorit lego

Alla har något favorit lego, och mitt är personligen lego city serien. Jag älskar både lego bilar, lego hus och de lego gubbar man brukar få med i lego city. Jag vet att det kan verka lite barnsligt, men jag har fortfarande en stor kärlek till just lego city.