Vad är IPTV?

Du kom hem trött från jobbet. Du vill sitta och titta på IPTV och koppla av. Men du kunde inte hitta ett program som du kunde titta på. Även om du kan välja, Bläddra mellan kanaler, vad du kan titta på är ganska begränsad, och du kan bara titta på vad du fånga när du sänder, om du sparar program i förväg. Skulle det inte vara bättre om det var något som att titta på TV, surfa på webben, i vilket fall du kan välja det program du vill titta på. Detta är en av löftena om IPTV (Internet Protocol television), som använder Internet-teknik för att leverera TV-program “on demand”. Hur fungerar detta system? Vilka fördelar ger det oss? Vilka är utmaningarna programföretag och telefonföretag kommer att möta för att leverera dessa nya tjänster? Låt oss ta en närmare titt på IPTV!

Från en TV-observatörs synvinkel fungerar IPTV faktiskt väldigt enkelt. Istället för att ta emot TV-program med sändningssignaler som kommer till ditt hem via en takantenn, parabolantenn eller fiberoptisk kabel, får du dem som en videoström via en Internet-anslutning (till exempel videor som du laddar ner från internet och kan spela nästan samtidigt). Förmodligen kommer din Internetanslutningshastighet på upp till 10 Mbps inte att IPTV räcka till. Du kan titta på med en internethastighet på 10 till 100 Mbps. Du kan titta på tv-program på din dator eller på din IPTV med en digitalbox. Den här rutan fungerar som en slags adapter mellan din Internet-anslutning och din befintliga TV-mottagare, så att du kan visa internet-program på din TV genom att analysera inkommande signaler.

När det gäller ett programföretag eller telefonföretag är IPTV lite mer komplicerat. För alla videor du vill använda behöver du ett avancerat lagringssystem och ett webbformat gränssnitt som låter människor välja de program de vill ha. Efter att ha valt ett program en tittare, videofilen i ett IPTV format som är lämpligt för streaming, koda, kryptera (endast den person som gjorde betalningen så att den kan dekryptera () på den för att placera annonser (särskilt gratis program), och en person på internet (potentiellt) tusentals eller miljontals människor om du skickar något samtidigt, det finns många jobb som måste göras för att säkerställa överföringen. Du måste också beräkna hur du gör det för att säkerställa en kontinuerlig högkvalitativ IPTV videoöverföring.