VPN (virtuellt privat nätverk)

Ett virtuellt privat nätverk (bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands) är programmering som skapar en säker, krypterad anslutning över ett mindre säkert nätverk, till exempel det offentliga internet. En VPN använder tunnelprotokoll för att kryptera data i den sändande änden och dekryptera den i mottagaränden. För att ge ytterligare säkerhet krypteras också de ursprungliga och mottagande nätverksadresserna.

De 10 bästa VPN-tjänsterna 2022 | VPNS.se

VPN används för att tillhandahålla fjärranställda företag, gig ekonomi frilansarbetare och affärsresenärer med tillgång till program som finns på egna nätverk. För att få åtkomst till en begränsad resurs via en VPN måste användaren ha behörighet att använda VPN-appen och tillhandahålla en eller flera autentiseringsfaktorer, till exempel ett lösenord, säkerhetstoken eller biometriska data.

VPN-appar används ofta av personer som vill skydda dataöverföringar på sina mobila enheter eller besöka webbplatser som är geografiskt begränsade. Säker åtkomst till ett isolerat nätverk eller en webbplats via en mobil VPNS.se bör dock inte förväxlas med privat surfning. Privat surfning innebär inte kryptering; Det är helt enkelt en valfri webbläsarinställning som förhindrar att identifierbara användardata, till exempel cookies, samlas in och vidarebefordras till en tredjepartsserver.