Sanningen om online anonymitet: VPN-loggning

Så, med alla de tillgängliga säkerhetsprotokollen och läckageförebyggande tekniker, din identitet och trafikuppgifter är helt anonyma, eller hur? Tja, inte alltid. Du ser, den bästa VPN-tjänsten själv kan ha vissa data som kan användas för att ansluta någon online-aktivitet till dig. För att säkerställa att du får den sekretessnivå du är ute efter måste du checka ut en VPN-leverantörs Loggningspolicy.

Dessa loggnings aktiviteter kan göra dig mindre anonym än du tror. Vanligtvis annonseras öppet på sina webbplatser, en VPN: s loggnings principer kan täcka ett antal olika saker. De kan ha anslutningsloggar, som vanligtvis registrerar när du ansluter till en VPN-server, hur länge du stannade på servern, när du så småningom avbröt, och vilken källa IP-adress du anslöt från. Vissa har också aktivitetsloggar, som registrerar hur mycket data du använder och vilka webbplatser du besöker. En tjänsteleverantör kan också ha betalnings loggar. Ofta är dessa loggar motiverade genom att säga att den här informationen används endast internt för tjänst optimering. Onödigt att säga, detta är allt kontraproduktivt intuitivt att anledningen till att de flesta människor investerar i en VPN i första hand.
Huvudkontor och juridiska begränsningar

En stor aspekt som kan påverka din övergripande integritet är där leverantören är placerad. Medan VPN-företag har servrar i många länder runt om i världen, har de en enda plats där de har sitt huvudkontor i. Den platsen kan påverka deras loggnings princip.

Många länder har strikta lagar för lagring av uppgifter, vilket i huvudsak tvingar VPN-leverantörer att registrera vissa typer av information om användaraktivitet. För att få den mest privata tjänsten möjligt, är det bäst att gå med VPN-leverantörer som är baserade i ett integritets vänligt land. Några populära alternativ är Schweiz och Brittiska Jungfruöarna. Du bör undvika VPN i alla länder som är kända för en del av en övervaknings allians, till exempel fem ögon.
Nollloggningsprincip

Det enda sättet att ha fullständig sekretess är att gå med en VPN som har en sann Zero-logs-policy. Detta innebär att leverantören inte behåller någon information om din tid med hjälp av VPN-tjänsten som helst. Du måste dock vara försiktig. Medan ett företag kan annonsera att de har en no-logs politik, kan det finstilta säga något annat. Det är viktigt att granska företagets integritetspolicy och användarvillkor för att försäkra dig om detta.

Även om företaget behåller en enda identifieringsinformation om dig, finns det en risk att din trafik spåras tillbaka till dig. Företag lyder under lagarna i deras jurisdiktion. Till exempel, i USA, VPN-leverantörer tvingas lämna över all information de har om de får en stämning från regeringen. Men om företaget har en nollloggningsprincip har de inget att erbjuda.
Betalningsmetod

Ett annat sätt att du kan bo privat är att använda ett anonymt betalningssystem. Detta är inte något som accepteras av alla VPN. De som gör kommer vanligtvis att ta kryptovalutor, såsom BitCoin. Vissa kommer även att acceptera Store och Merchant presentkort, så att du kan betala för din prenumeration utan att behöva använda ditt eget bankkonto.